Ovation gitaren | Music Vanderheyden

Ovation gitaren

Op Ovation-gitaren maakt de zorgvuldig doordachte elektronica vanaf het begin deel uit van de ontwerpfocus. Deze instrumenten zijn gemaakt voor het podium, en als zodanig bevatten ze de nieuwste en meest doelgerichte pickups, voorversterkers en ontwerpintegratie die mogelijk is. Voeg daarbij het verfijnde body-design, de verouderde materialen en de superieure constructie van het bovenblad en je hebt echt een revolutionair instrument dat klaar staat om de aandacht te trekken op elk podium, in elke concertzaal of uitvoeringslocatie. 

 

De unieke multihole technologie zorgt ervoor dat u versterkt kan spelen zonder vervelende bijgeluiden: de top kan optimaal vibreren voor toon, maar door de plaatsing en verdeling van de klankgaten resoneert de top niet mee met het volume op het podium.  Er bestaan ook klassiekere uitvoeringen met het centrale klankgat.

In 1966, na 18 maanden testen en onderzoek, kwamen de Kaman-ingenieurs tot de conclusie dat de meest efficiënte vorm voor een gitaarachterkant semi-parabolisch is (zoals die van een orkestketel, amfitheater, radarreflector of zelfs het menselijk oor). Het geluid dat zo'n vorm voortbracht uit een bepaalde energie-invoer, was, vonden ze, meetbaar rijker, voller, dieper en constanter van boven naar beneden van de schaal.

Nadat ze deze beslissing hadden genomen met betrekking tot de vorm, begonnen de ingenieurs vervolgens een beter materiaal te vinden. Sinds de vroege kruistochten zijn platte gitaren met rechte zijkanten gemaakt van hout. Maar de Kaman-bevolking was van mening dat zelfs de beste bossen ernstige beperkingen hadden. Onder de beperkingen: Hout is moeilijk, zo niet onmogelijk, te contouren naar de nieuwe ronde vorm. Het zou het gebruik van interne verstevigende en versterkende leden vereisen, en, net als bij conventionele gitaren, zouden deze leden als schotten werken, de geluiden aanzienlijk dempen en absorberen, en niet-repetitieve trillingspatronen opzetten die het menselijk oor als geluid hoort. Een gitaartop moet trillen om de toon te versterken. Om goed te kunnen trillen moet het extreem dun zijn en dun hout is natuurlijk kwetsbaar. Geluid weerkaatst net als licht het beste van een glad oppervlak en hout is poreus. De celstructuur van hout en de natuurlijke oliën daarin verschillen aanzienlijk, niet alleen van de ene gitaar tot de andere, maar binnen een enkel instrument. De aldus gecreëerde variërende dichtheden maken het uiterst moeilijk om consistente trillingseigenschappen te bereiken.

Om materiaal te ontwikkelen dat vrij is van dergelijke kenmerkende nadelen, hebben de ingenieurs van Kaman eerst akoestische studies gemaakt van veel van de buitengewoon sterke maar lichtgewicht laminaire stoffen die ze hadden geperfectioneerd voor gebruik in vliegtuigrotors, stroomlijnkappen, radomes, raketneuskegels en andere ruimtevaartcomponenten die vaak worden blootgesteld aan hoge vibraties. spanning. Aangemoedigd door wat ze in deze onderzoeken vonden en ze als basis gebruikten, ontwikkelden en testten ze veel nieuwe materialen.

 

Uiteindelijk vonden ze er een waarvan de moleculaire structuur eigenlijk kon worden "afgestemd" (chemisch en door warmtebehandeling) tot een precieze mate van resonantie. We noemen het Lyrachord®

Het kan zo dun worden gemaakt als gewenst voor vibratiedoeleinden en toch praktisch onverwoestbaar blijven. Het kan niet kromtrekken, schilferen, barsten, controleren of splitsen.

De anorganische samenstelling is niet-variabel, wat zorgt voor uniforme vibratie-eigenschappen, niet alleen van het ene instrument naar het andere, maar van toon tot toon binnen een enkel instrument.

En Lyrachord is nog steeds het materiaal dat we vandaag de dag gebruiken om deze werkelijk opmerkelijke instrumenten te creëren. Luister zelf. Hoor het rondere, vollere, totaal unieke geluid van de Ovation Roundback. Laat uw eigen oor het verschil bevestigen dat lucht- en ruimtevaarttechnologie heeft gecreëerd. We denken dat je het ermee eens bent, je hebt het nog nooit zo goed gehoord.

Op voorraad bij Music Vanderheyden