Nieuwe Casio Celvano modellen | Music Vanderheyden

Nieuwe Casio Celvano modellen

Onder de slogan Redefining Tradition and Innovation presenteert CASIO de AP-750 digitale kabinetpiano, het nieuwe topmodel in de Celviano-serie. Uitgerust met het nieuw ontwikkelde Grandphonic-geluidssysteem, het Smart Hybrid Hammer Action-toetsenbord (Celviano Edition) en ultramoderne functies zoals de visuele informatiebalk, biedt CASIO's toevoeging aan het digitale pianoportfolio een enorme hoeveelheid innovatie op het gebied van midden prijssegment. Naast de drie wereldberoemde vleugelklanken Berlijn, Hamburg en Wenen zorgen andere pianoklanken, genaamd Classical Piano Repertoire, voor een geweldige klank, waarvan de klankesthetiek speciaal is afgestemd op het klassieke repertoire van geselecteerde muzikale tijdperken.

Naast het Celviano-vlaggenschip AP-750 lanceert CASIO nog twee andere nieuwe Celviano-modellen, de AP-550 en de AP-S450 (S voor “slank”), die wordt gepresenteerd in een bijzonder compacte behuizing. De AP-750 is verkrijgbaar in elegant zwart, de modellen AP-550 en AP-S450 zijn elk verkrijgbaar in het zwart, bruin en wit. Alle nieuwe producten van Celviano zullen naar verwachting begin maart verkrijgbaar zijn in de speciaalzaken.

GROTE PIANOKLANKEN OM VERLIEFD OP TE WORDEN De Celviano AP-750 integreert de hoogwaardige AiR Grand Sound Source, die ook wordt gebruikt in de vlaggenschip CELVIANO Grand Hybrid-serie. Dit omvat de klanken van drie wereldberoemde concertvleugels: Berlin Grand, Hamburg Grand en Vienna Grand. Het Berlin Grand-geluid is ontwikkeld in samenwerking met C. Bechstein. De AP-550 en AP-S450 bevatten ook twee hoogwaardige vleugelpianoklanken die afkomstig zijn van de Multi-Dimensional Morphing AiR Sound Source.

De AP-750 is voorzien van het innovatieve Grandphonic Sound System, een nieuw 4-kanaals systeem met 8 luidsprekers. Door het zorgvuldig reproduceren van de resonanties van een vleugel en de uitgekiende verdeling van de klankelementen ontstaat een natuurlijke klankindruk. CASIO’s unieke akoestische lichaamsconstructie zorgt ervoor dat het geluid door het hele instrument wordt geleid, waardoor de resonerende tonen worden geproduceerd die kenmerkend zijn voor een vleugel. In plaats van alleen het geluid uit de luidsprekers te horen, kunt u de subtiele boventonen en de breedte van het geluid voelen alsof de vleugel recht voor u staat.

De AP-550 is uitgerust met een 2-kanaals versterkersysteem met 4 luidsprekers en beschikt over een geavanceerd ontwerp om een ​​natuurlijke geluidsverspreiding te garanderen. Zowel de AP-750 als de AP-550 zijn voorzien van een uniek Casio-ontwerp waarmee het bovenste deksel van de piano kan worden geopend, wat resulteert in een indrukwekkend helder, uitgebreid geluid dat doet denken aan het openen van het grote deksel van een vleugel.

De slanke AP-S450, die tevens is voorzien van een 2-kanaals versterkersysteem met 4 speakers, heeft twee hoofdspeakers naar boven gericht voor een authentiek krachtig geluid.

 

SLIMME HYBRIDE HAMERACTIE - CELVIANO-EDITIE

Het populaire en geavanceerde Smart Hybrid Hammer Action-toetsenbord is geoptimaliseerd voor de nieuwe CELVIANO-modellen. Dit houten hybride toetsenbord houdt rekening met de belangrijkste kenmerken van hoogwaardige vleugelpianotoetsen en combineert fysieke mechanismen die gebruik maken van het gewicht van hamers met geavanceerde digitale technologie die het gevoel en de geluidsrespons voor elke toets regelt. Deze innovatie maakt expressieve uitvoeringen mogelijk die authentiek reageren op de emoties van de pianist en kunnen worden aangepast aan verschillende speeltechnieken, net als bij een vleugel. Bovendien is de stabiliteit van de toetsenbordactie verbeterd om tegemoet te komen aan de subtiele nuances van geavanceerde klassieke pianostukken.

AP-750 IN HET MIDDEN VAN GELUID

• Het nieuw ontwikkelde vierkanaals ruimtelijke Grandphonic Sound System met 8 luidsprekers levert een uitstekend ruimtelijk geluidsbeeld. Bovendien kan het bovenste pianodeksel worden geopend voor geluidsaanpassingen zoals bij een akoestisch instrument.

• De visuele informatiebalk geeft informatie over de snelheid en kan worden gebruikt als metronoom of voor verdere prestatiecontrole. • Met de klankkleurcollectie Classical Piano Repertoire kunt u pianoklanken uit verschillende tijdperken uitproberen. Deze geluiden zijn zorgvuldig ontwikkeld door de kenmerken van verschillende stijlen van klassieke pianostukken te analyseren en laten u de veelzijdigheid van deze instrumenten ervaren.

• Met de Instant Replayer-functie kunt u continu uw eigen spel opnemen. Het optreden kan tot 270 seconden in realtime worden opgenomen en als de opnametijd wordt overschreden, wordt de vorige opname automatisch overschreven. Perfect voor het analyseren van de voortgang van de praktijk.

• Met de Scene-functie heeft u toegang tot 10 voorkeuzetonen en kunt u nog eens 10 aangepaste geluidsinstellingen opslaan.

• Bluetooth®-connectiviteit: met de meegeleverde draadloze MIDI- en audioadapter WU-BT10 is dat mogelijk profiteer van Bluetooth®-audioconnectiviteit en MIDI-datacommunicatie tussen uw smartphone of tablet en het instrument.

• De AP-750 is ontwikkeld in samenwerking met C. Bechstein.

 

AP-550 - KLASSIEK & MODERN GECOMBINEERD

• Het tweekanaals 4-luidsprekersysteem levert een gebalanceerd en harmonieus geluid. Het bovenste pianodeksel kan worden geopend voor geluidsaanpassingen zoals bij een akoestisch instrument. • De visuele informatiebalk biedt snelheidsinformatie en kan worden gebruikt als metronoom of voor verdere prestatiecontrole.

• Met de Instant Replayer-functie kunt u continu uw eigen spel opnemen. Het optreden kan tot 270 seconden in realtime worden opgenomen en als de opnametijd wordt overschreden, wordt de vorige opname automatisch overschreven. Perfect voor het analyseren van de voortgang van de praktijk.

• Bluetooth®-connectiviteit: Met de meegeleverde draadloze MIDI- en audioadapter WU-BT10 kunt u profiteren van Bluetooth®-audioconnectiviteit en MIDI-datacommunicatie tussen uw smartphone of tablet en het instrument. AP-S450 - COMPACT, ELEGANT EN SONOOS De AP-S450 behoort tot de slanke serie van de nieuwe Celviano-modellen. Ondanks het compacte formaat hebben de instrumenten een overweldigend resonerend geluid dankzij de doordachte luidsprekeropstelling.

• Het 2-kanaals versterkersysteem met 4 luidsprekers levert een indrukwekkend krachtig en authentiek geluid.

• De visuele informatiebalk geeft informatie over de snelheid en kan worden gebruikt als metronoom of voor verdere prestatiecontrole.

• Met de Instant Replayer-functie kunt u continu uw eigen spel opnemen. Het optreden kan tot 270 seconden in realtime worden opgenomen en als de opnametijd wordt overschreden, wordt de vorige opname automatisch overschreven. Perfect voor het analyseren van de voortgang van de praktijk.

• Bluetooth®-connectiviteit: Met de meegeleverde draadloze MIDI- en audioadapter WU-BT10 kunt u profiteren van Bluetooth®-audioconnectiviteit en MIDI-datacommunicatie tussen uw smartphone of tablet en het instrument.